dinsdag 15 juni 2010

Mei special blz 35 Salade d'haricots blancs (Salade van witte bonen)

Witte boterbonen. Die had ik eerder al eens gebruikt in een salade: de zomerse tabouleh. Verder had ik alle ingrediënten voor dit gerecht. Alleen niet vers, wel gedroogd of uit een blikje. Uitzondering is de walnotenolie, die nodig is voor de dressing. Die had ik gekregen van een collega. Zelfgeperst. Supervers. Mjam...

Voor twee personen.

Blikje boterbonen opentrekken. Bonen afspoelen en laten uitlekken. 3 sjalotjes snipperen en in boter 1 minuutje fruiten. Dressing maken van 3 el walnootolie, 1 flinke el citroensap en versgemalen zwarte peper. Een el gedroogde peterselie en een el gedroogde tijm. Bonen erdoor mengen. En een gerecht met een fluwelen smaakje.

Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. ziet er lekker uit!
    ik maak dit ook wel eens met die grote Friese waldbeantjes, die zijn ook zo lekker creamy :-)

    BeantwoordenVerwijderen