zaterdag 5 juni 2010

Augustus blz 54 Zomerse tabouleh

 

Heerlijk weer. Lekker warm zonnetje, zonder koud windje. Volgens mij de eerste dag van dit jaar. We eten in de tuin. We hebben lamsspiesjes en hamburgers op de BBQ. Daar heb ik de Zomerse tabouleh bijgemaakt. Niet geheel volgens het recept in de TIP, maar wel lekker.

Recept:
200 Gram couscous met kokend heet water 4 minuten laten wellen. Hier citroensap van 1 citroen en 2 el olijfolie door. Lekker een half uurtje laten intrekken. Groene asperges (uit glazen potje), uitgelekte reuzenbonen (uit blik van 400 gram) en een in reepjes gesneden verse gele paprika besprenkeld met sap van 1 citroen en 3 el olijfolie en peper.
Twee tomaten van het velletje ontdaan. Ik heb daar een speciaal fijnschillertje voor. Tomaten ontdaan van zaadjes in kleine blokjes gesneden en samen met de fijngesneden rode ui door de couscous gedaan. 15 gram munt en 50 gram platte peterselie fijngehakt en ook door de couscous gedaan.
Opgediend met ijsbergsla (de little gem zag er in de winkel niet zo mooi uit) in stukjes op een grote platte schaal, hierop de couscous en daaromheen de reuzenbonen, groene asperges, de gele paprika en een bakje groene olijven.

Heerlijk zomers.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten