woensdag 16 juni 2010

Januari special blz 27 Oosterse noedels met paksoi


Een recept uit de "Slank & Snel" special. Dat snel slaat hoofdzakelijk op de bereidingstijd, dan op het snel afvallen. Snel afvallen is iets wat je niet moet willen. Dat loopt altijd verkeerd af. Afvallen is een levenswijze. Eentje die je je eigen moet maken en waar je lol aan moet beleven. Dus kwaliteit in plaats van kwantiteit. En met dit recept is dat prima mogelijk. Een gerecht op smaak gebracht met sojasaus, oestersaus, gember en limoen. Heel erg lekker.
Recept:
Voor 4 personen:
250 gram noedels beetgaar koken en laten uitlekken. In een wok 2 el zonnebloemolie verhitten En 300 gram runderreepjes bruin roerbakken. Voeg 2 teentjes fijngesneden knoflook en 1 fijngesneden ui en 2 cm geraspte gemberwortel toe en bak het 2 min. mee. 400 gram misome wassen en in reepjes snijden. de stelen 3 minuten meebakken met het vlees. Daarna de noedels, 150 gram taugé, 2 el sojasaus, 3 el oestersaus en sap en rasp van een limoen toevoegen. Het gerecht omscheppend goed doorwarmen in 3 minuten.

O ja ik heb de paksoi vervangen door misome. Misome is familie van de paksoi.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten