zaterdag 5 juni 2010

Januari blz 25 Kaneelgelei met peer

 

Een fruitig dessert. Ja, waarom heb ik dit recept gekozen als nagerecht. Ik had nog handperen liggen uit de groente en fruit tas. En ik heb nog heel veel kaneelstokjes. Een paar maand geleden een hele zak vol gekocht bij de toko.
Recept:
Vijf dl appelsap met sinaasappelschil en 4 kaneelstokjes aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten trekken. Zes blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten laten weken in ruim koud water. Peren schillen en ik partjes snijden, besprenkelen met citroensap. Peren verdelen over 4 glazen. Sinaasappelschil (weggooien) en kaneelstokjes uit appelsap halen. In elk glas een kaneelstokje tussen de partjes peren zetten. Roer 3 el ahornsiroop door de appelsap en los de uitgeknepen gelatine op in de appelsap. Schenk het mengsel voorzichtig in de glazen en minstens 2 uur laten opstijven in de koelkast.

Best een lekker toetje. Smaken waren prima. De rest van de familie had er ook een bolletje yoghurtijs bij.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten