woensdag 16 juni 2010

April blz 58 Venkelcake met fetakaas

Een cake bakken, geen zoete maar een hartige. Dat krijg je als je als project hebt om alle recepten van een TIP jaargang te willen maken. Af en toe zitten er recepten bij waarvan je denkt, moet dat nou echt. Dat kunnen simpele gerechten zijn, of gerechten waarvan je in je hoofd al nagaat dat het niet lekker zal zijn. Maar bij dit gerecht had ik wel een goed gevoel. Moet kunnen. Cake met groente. Venkel heeft een anijsachtige smaak en inderdaad als hartig hapje bij het wijntje en het biertje in het zonnetje een prima combinatie.
Recept:
Oven voorverwarmen op 160 graden Celcius. In een pan 2 el olijfolie verhitten en hier 1 fijngesneden knoflookteentje glazig bakken. In reepjes gesneden venkel er 1 min bij roerbakken. Geheel iets laten afkoelen. Met de mixer de 4 eieren 1 voor1 door 1/2 dl olijfolie kloppen. Het moet een luchtig geheel worden. Hier 200 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram in reepjes gesneden gedroogde tomaatjes, 150 gram fetakaas (in blokjes) en 2 el gedroogde peterselie en de venkel door spatelen. Snel in een cakevorm van 1 liter. De vorm van te voren invetten en op de bodem bakpapier leggen. De cake 1 uur en een kwartier in de oven bakken. 10 minuten in de vorm laten afkoelen en daarna nog uit de bakvorm nog laten afkoelen op een rooster.

Morgen lekker een stukje mee voor bij de lunch op het werk.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten