woensdag 9 juni 2010

Januari blz 46 Gepofte andijvie



Een recept uit de rubriek "Zelf koken als een chef-kok". Gepofte andijvie dus. Verse andijvie wassen en het kontje eraf snijden en door de helft snijden. De beide helften in goed zout (het moest naar de zee smaken) kokend water vijf minuten laten blancheren. De andijvie laten uitlekken en in een ovenschaal leggen. 3 el balsamico azijn en 2 el olijfolie over verdeeld. Daarna twee sjalotjes en een twee kleine teentjes knoflook fijngesneden erdoor heen geschept. Volgens het recept moet er flink wat van de toevoegingen tussen de andijvie zijn verdwenen. Dit is wel een beetje moeilijk omdat de bladeren van de andijvie goed tegenelkaar zitten. Maar het is toch redelijk gelukt. Daarna de schaal afdekken met aluminiumfolie en anderhalf uur in een op 160 graden voorverwarmde oven zetten. Regelmatig controleren en de andijvie omdraaien.
Ik was de enige thuis die andijvie lust. Ik vond het heerlijk. Gaf de andijvie een heerlijke smaak. Ik heb de hele krop opgegeten.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten