zaterdag 26 juni 2010

Maart blz 46 Kokoscrème brulée met groene thee

Op de foto ziet het er vreselijk mislukt uit. Maar toch smaakte het prima. Maar ja oog is ook een zintuig die gestreeld dient te worden tijdens het eten. Het plaatje in de TIP gaf een geel nagerecht weer, met een doorzichtige karamel. Waarschijnlijk een goed bijgewerkte foto.
Het recept:
Oven voorverwaren op 18 graden celcius. 400 ml kokosmelk (1 blikje) 125 ml groene thee (ik had 1 kopje versgezet met 1 zakje groene thee) 150 gram suiker, en een halve theelepel limoensap mengen met 6 losgeklopte grote dooiers en 2 losgeklopte eieren. Dit in 4 ingevette ramequins schenken. De bakjes in een braadslee in het midden van de oven zetten en kokend water in de braadslee gieten. De crème in 45 minuten laten stollen. Een uur buiten de oven laten afkoelen en daarna minstens 2 uur in de koelkast goed koud laten worden. Per bakje 1 el fijne suiker erover verdelen en het op de hoogst grillstand in de oven laten karameliseren.

Zoals gezegd appetijtelijk zag het er niet uit. Het had de kleur van karton en het zag er uit alsof het geschift was. Maar de smaak was kokos met suiker. Een zoete afsluiter voor het eten.

Maar niet voor herhaling vatbaar, of ik moet ontdekken wat ik fout deed.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten