woensdag 2 juni 2010

April blz 30 Raapstelentaart


In de groententas van deze week zitten raapstelen. Tjonge wat moeten we daar nu van maken. Wat geweldig dat de Seizoensdelicatesse van het aprilnummer Raapstelen is. Ik kan kiezen. Ik maak er raapstelentaart van.

Recept:
Van 250 gram bloem, 2 el olijfolie, 1 ei, zout en 1 dl koud water een elastisch deegje kneden. Hiervan 6 even grote balletjes maken en een half uur onder een plasticfolietje laten rusten. Ondertussen 100 gram spekreepjes uitbakken en in het spekvet 2 fijngesneden uien en een fijngesneden teentje knoflook fruiten. De raapstelen wassen en grofsnijden. En in aanhangend water 10 minuten laten koken. De raapstelen goed laten uitlekken. 100 gram light roomkaas met 3 eieren mengen en hier 40 gram geraspte parmezaanse kaas doorheen. Dit kaas/ei mengsel mengen met de raapstelen en de spekjes met ui.

De oven voorverwarmen op 200 graden Celcius.
De balletjes deeg uitrollen zodat ze in een springvorm van 24 cm doorsnede passen.
Eerste laagje deeg in de springvorm. Deeglaagje met olijfolie besmeren. Daarna een vierde deel van het raapstelenmengsel op het deeglaagje. Daarna het tweede deeglaagje erop etc. Het vijfde deeglaagje besmeren met olijfolie en daar direct het 6e deeglaagje erop. besmeren met olijfolie.
Taart 35 minuten in de oven.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten