vrijdag 11 juni 2010

Mei blz 46 Crostini met tuinbonen, peer en pecorino/ Crostini di fave, pere e pecorino


Dit gerecht kan zowel als hapje of als voorgerecht. Ik heb het geserveerd als voorgerecht, omdat de rest van de hapjes als bij het aperatiefje waren verdwenen en het tijd werd voor het volgend hapje euh... voorgerecht.
Volgens het recept was het de bedoeling om de crostini zelf te maken, door dunne sneetjes stokbrood te bestrijken met olijfolie en ze dan 10 minuten in de oven op 190 graden celsius te laten bakken. Ik had een pak met crostini uit de winkel gehaald. Deze waren zelfs een beetje gekruid.
Hier het recept van het beleg van de crostini: 300 gram diepvries tuinbonen in kokend water laten ontdooien. Afgieten en dubbel pellen. Daarna de boontje grof prakken. Hier iets olijfolie door doen (was ik vergeten, en dat werd niet gemist). Kleine rijpe handpeer schillen en in blokjes snijden. Besprenkelen met wite balsamico-azijn. 250 gram pecorino romano (een heerlijke italiaanse kaassoort, die zoet smaakt, maar ook zoutkristalletjes bevat) in even grote blokjes als de peer snijden. Peer en kaas doorelkaar mengen. De (afgekoelde) crostini beleggen met wat bonen puree en daarbovenop het peer-kaasmengsel. En serveren.
Heerlijke smaakcombinatie.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten