zaterdag 29 januari 2011

Oktober blz 16 Fijne Appelkoek

 


Lekker als nagerecht (met een bolletje roomijs) of als gebak bij de koffie. Vind ook de belgische hobbykok die bij deze recepten in de TIP van oktobervermeld staat. Een Appelkoek. Oven maar weer eens voorverwarmen. Dit keer op 170 graden celcius. 200 gram boter op kamertemperatuur romig roeren. 200 gram suiker erdoor en 2 zakjes vanillesuiker. Eén voor één 4 eieren door het beslag roeren. Het volgende ei pas toevoegen als het vorige ei goed opgenomen is. Sap van een halve citroen toevoegen. 300 gram gezeefd zelfrijzend bakmeel er door spatelen. In een ingevet en met bloem bestoven ronde bakvorm het beslag scheppen. Schil 4 kleine appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kwarten. Snijd ze daarna nog in schijfjes van 2 mm dik. Je zou een kaasschaaf kunnen gebruiken. Leg de schijfjes appel op het deeg en druk ze ligt aan. De rand 1 a 2 cm vrijhouden. De koek is na ongeveer 1 uur in de oven gaar. Laa de koek kort afkoelen en haal he uit de vorm. Abrikozenjam verwarmen in een steelpan. De jam wordt vloeibaar en kan nu over de koek worden gesmeerd. Nu de koek laten afkoelen. Voor serveren de koek met poedersuiker bestrooien.
Posted by Picasa

1 opmerking: