zaterdag 29 januari 2011

Oktober blz 15 Vlaams stoofvlees

 
Lekker stoofvlees. 700 gram rundvlees (bijv. riblappen) in niet te kleine stukken snijden. 2 Tomaten zonder de zaadjes in stukjes snijden (eventueel eerst ontvellen. 3 sneetjes volkorenbrood zonder korst besmeren met 2 el grove mosterd en in stukjes snijden. In een braadpan 50 gram boter verhitten en het vlees er in braden (ongeveer 5 minuten). Het vlees daarna bestrooien met zout en peper. 100 gram spekreepjes of -blokjes uit bakken in een koekenpan, hier bij 2 gesnipperde uien meebraden. Doe de spekjes en de ui bij het vlees. Brood toevoegen en 1 flesje Dubbel Trappistenbier (bijv. Westmalle of Grimbergen). Verder nog 1 el rode wijnazijn, 2 el bruine basterdsuiker, 2 takjes tijm en 2 laurierblaadjes toevoegen En dan op een zo laag mogelijk vuur met de deksel op de pan het vlees 2 a 3 uur laten gaar stoven. Saus Eventueel binden met allesbinder. En dan lekker met zelfgebakken friet en gekookte sperciebonen serveren. Dat is altijd genieten op een zondag.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten