zaterdag 29 januari 2011
Oktober blz 15 Vlaams stoofvlees
Lekker stoofvlees. 700 gram rundvlees (bijv. riblappen) in niet te kleine stukken snijden. 2 Tomaten zonder de zaadjes in stukjes snijden (eventueel eerst ontvellen. 3 sneetjes volkorenbrood zonder korst besmeren met 2 el grove mosterd en in stukjes snijden. In een braadpan 50 gram boter verhitten en het vlees er in braden (ongeveer 5 minuten). Het vlees daarna bestrooien met zout en peper. 100 gram spekreepjes of -blokjes uit bakken in een koekenpan, hier bij 2 gesnipperde uien meebraden. Doe de spekjes en de ui bij het vlees. Brood toevoegen en 1 flesje Dubbel Trappistenbier (bijv. Westmalle of Grimbergen). Verder nog 1 el rode wijnazijn, 2 el bruine basterdsuiker, 2 takjes tijm en 2 laurierblaadjes toevoegen En dan op een zo laag mogelijk vuur met de deksel op de pan het vlees 2 a 3 uur laten gaar stoven. Saus Eventueel binden met allesbinder. En dan lekker met zelfgebakken friet en gekookte sperciebonen serveren. Dat is altijd genieten op een zondag.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten