zaterdag 29 januari 2011

Augustus blz 45 Gevulde courgette

 

Vandaag een hoofdgerecht uit de TIP gemaakt. Volgens de TIP een gerecht waarin de frisse, hartige combinatie van munt en feta opvalt. Een gerecht uit het augustus nummer. De courgettes uit de groentetas komen uit Italië. Ze zijn al een beetje draderig aan het worden van binnen. Maar nog prima te gebruiken voor dit gerecht. Twee in de lengte doorgesneden courgettes met een lepel leeghalen. Eén cm van het vruchtvlees aan de schil laten zitten. Het vruchtvlees niet weggooien. Maar in kleine stukjes snijden. Bestrooi de binnenkant van de courgettes met peper en zout en zet ze 5-7 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden celcius. Ondertussen voor de vulling een gesnipperde ui en kleingesneden teentje knoflook fruiten (3 minuten)in twee eetlepels olijfolie. 200 gram rundergehakt rul meebakken (5 minuten). Daarna blokjes van twee tomaten (zonder zaad) en het vruchtvlees van de courgette meebakken (3 minuten). Koekenpan van het vuur halen en 1 el gedroogde peterselie en 1 el gedroogde munt erdoor. (In het originele recept worden verse kruiden gebruikt, maar die had ik niet bij de hand). 50 gram verkruimelde feta toevoegen, en de gehaktvulling in de courgettehelften scheppen. De gevulde courgette nog 10 minuten laten nagaren in de oven.
Ik vond het lekker. En de combinatie munt en feta maakt het inderdaad fris en hartig. Wij aten er witte rijst bij.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten