zondag 21 november 2010

Mei special blz 39 Salde de lentilles vertes Du Puy

 

Zelf had ik twee pakjes groene linzen uit Frankrijk meegenomen, maar ook collega A had een pakje voor me meegenomen van haar late Frankrijk vakantie. Ze zijn ook heerlijk. Heel erg lekker met saucijsjes, tijm en laurier. Maar dit recept in de tip is ook erg lekker. Je moet wel van de smaak van blauwe kaas houden.
Deze salade maak je door 200 gram (voor vier personen, maar voor mijn 3 huisgenoten en ik zelf veeeeeels te weinig) in een zeef af te spoelen en ze daarna in ruim koken water met zout gaar te koken. Dit duurt ongever 25 à 30 minuten. In de koekenpan 1 el olie verhitten en hierin 110 g gerookte spekreepjes zachtjes knapperig uitbakken. De spekjes daarna laten uitlekken op keukenpapier. 50 gram bleu d'Auvergne kaas in stukjes snijden en 25 gram van dezelfde kaas fijnprakken. Roer de fijngeprakte kaas met 2 el citroensap, 2 el spekvet en 3 el olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met - jawel - zout en peper. Laat de linzen in een vergiet uitlekken en schep ze met de spekjes, de stukjes kaas, 2 fijngesnipperde sjalotjes, en 1 el verse tijmblaadjes door de dressing. 30 minuten laten staan, zodat de smaken goed mengen. Salade serveren met 60 gram rucola.
Zelfgemaakt stokbrood erbij.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten