woensdag 8 december 2010

Kerst blz 67 Aardappels met pastinaak

 

K
Posted by Picasa

Nummer 13 van de Tip is een speciaal kerstnummer. De Tip was vernieuwd. Het formaat was sinds nummer 12 iets langer en breder. Nummer 13 bevat 75 kerstgerechten. Het recept aardappels met pastinaak is voor 8 personen en komt uit de rubriek kerst met Jamie Oliver. Hij maakte dit bijgerecht voor eerste kerstdag. En de ouderwetse pastinaak is eventueel te vervangen door winterwortel. Verder kun je het gerecht opwarmen. Wat makkelijk kan zijn tijdens de kerst.

Voor dit gerecht heb je nodig: 2 kg vastkokende aardappels schillen en aan de kook brengen met zout in ruim water. Zodra het kookt de 7 à 8 geschilde en schoongemaakte pastinaken toevoegen. De aardappelen en pastinaak samen 5 minuten koken. Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Doe de goed uitgelekte aardappels en pastinaak in een grote braadslee. Aardappels aan de ene kant, pastinaak aan de andere kant. Kneus 1 bol knoflook en verdeel de tenen met schil over de aardappelen en de groente. Bestrooi de aardappels met rozemarijn (1-2 el) en bestrooi de pastinaak met 2 à 3 takjes tijm en wat honing. Besprenkel alles met olijfolie. En schep dan - op zijn Jamie's - alles met de handen goed doorelkaar. Laat de groente en aardappels nog wel gescheiden in de braadslee. Bestrooi alles goed met zout en peper. Daarna mag de braadslee de oven in (in het midden). Na ongeveer 30 minuten is het gerecht goudbruin en knapperig. Of in ieder geval gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten