zondag 21 november 2010

Mei special blz 47 Reuzenbonen met prei en paprikasaus

 
Posted by Picasa

Mijn computer is zo verschrikkelijk traag, zodat ik aan de leuke dingen, zoals het bijwerken van mijn blog bijna niet toekom. Ik ben het dan zo zat dat ik, na het lezen en afhandelen van mijn mail en het bijhouden van de financiën, niet aan mijn blog toekom. Ook zijn er andere klusjes die ook gedaan moeten worden. Zoals werken, sporten en huishoudelijke klusjes. Zo ook koken. Dat doe ik natuurlijk wel en ik heb nu al meer foto's die ik kan uploaden dan me lief is. Deze keer een bonengerecht met reuzenbonen. Ik hou wel van peulvruchten. Maar let er bij dit gerecht wel op dat de prei in niet te dikke ringen wordt gesneden, want anders is de smaak van de prei erg overheersend.
Verwarm de oven voor op 195 graden Celsius. Snij 600 gr prei in schuine plakken (in het recept staat van ongeveer 1 cm dik, maar die zou ik dus dunner doen). Leg de prei in de ovenschaal en strooi er 1 el tijmblaadjes (vers, of 2 tl gedroogd) over. Schenk er 2 dl droge witte wijn over. Doe de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Leg naast de ovenschaal 2 ongepelde teentjes knoflook op een stukje aluminiumfolie gelegd. Laat het 15 tot 20 minuten in de oven beetgaar stoven.
Ondertussen 1 pot van 465 g geroosterde paprika's laten uitlekken. (vang het sap op). Neem de knoflook uit de oven, en knijp de tenen uit. Pureer de paprika, de knoflook en 3 eetlepels paprika sap tot een dikke saus. Breng op smaak met peper. haal de prei uit de oven en schep er 2 (uitgelekte) blikken reuzebonen (à 400 ml) en 20 gehalveerde, onpitte zwarte olijven door. Verdeel de paprikasaus over het bonenmengsel en brokkel daarna 150 gram magere feta eroverheen. Zet de schaal terug in de oven en laat het nog 10 minuten zonder folie bakken. Eventueel met in de laatste minuten nog even de grill erbij aan. Takje munt en stukje boerenbrood en maaltijd is compleet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten