zondag 21 november 2010

Augustus blz 46 Albondigas met tomatensaus

 

Tapashapje. Borrelhapje. We hadden een verjaardag en er kwamen meer mensen dan verwacht. Gelukkig had ik nog 500 g gehakt in de vriezer liggen. En die had ik ook op tijd ontdooit. De oven maar weer eens voorvewarmd tot 220 graden Celsius. Door het gehakt de volgende ingrediënten kneden: 2 teentjes geperste knoflook, 1 tl bouillonpoeder, 1 tl provencaalse kruiden, 1 el tomatenpuree, 1 el mosterd, 1 ei, 1 el fijngesneden peterselie en 25 g paneermeel. Draai balletjes zo groot als een golfbal. Leg op een bakplaat bakpapier en bak hierop in 15 minuten de balletjes gaar. Ondertussen is er tijd voor de tomatensaus. Laat een mespuntje saffraan weken in 3/4 dl rode wijn. Verhit 2 el olijfolie in een stevige steelpan en bak hierin 25 gram spekblokjes en 1 gesnipperd uitje. Na 2 minuten 50 gram amandelen, 1 tl paprikapoeder meebakken. Doe 400 gram tomaten, 1/2 rood pepertje(zonder zaadjes), saffraan en de wijn erbij. Laat de saus 10 minuten koken (zacht vuur). Daarna de staafmixer erdoor en op smaakbrengen met zout en peper. De saus en de balletjes serveren eventueel bestrooid met achtergehouden fijngesneden peterselie. Eet smakelijk!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten