woensdag 7 juli 2010

Oktober blz 20 Mokkabrood

Het is bijna weer tijd om een paar weken in Frankrijk te zijn. Vakantie dus. Daar begin ik thuis al mee door gerechten te maken die daar ook te krijgen zijn, of die er op lijken. Dit keer een zoet ontbijtbrood. Het smaakt naar koffie en cacao. Heerlijk met een dikke laag boter.
Recept:
In de broodmachine: 275 ml water, 1 el olie, 2 el melk, 1 el chocolade-hazelnootpasta, 450 gram bloem. Hierop in de hoeken: 1,5 tl zout, 2 à 3 el gezeefde cacao, 2 el oplosskoffiepoeder (ik had espresso), 3 el lichtbruine basterdsuiker en in een kuiltje in de bloem 1,5 tl gedroogde gist. De machine op deegstand een mooi deegje maken. Deze na laten rijzen in een broodvorm en in de op 220 graden celcius voorverwarmde oven 20 minuten afbakken. Direct met een melk bestrijken voor de glimmende korst. Tien minuten in de vorm laten afkoelen. Daarna het brood storten op een rooster en nog 1 uur laten staan voordat je het gaat snijden. Maar dan is ie heerlijk.
Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Die lijkt me wel lekker! Niet te zoet.
    Ga ik zaterdag of zondag bakken, tegelijk met m'n wekelijkse lading brood :-)
    Veel plezier in Drankrijk he? Ben benieuwd naar al je verhalen!

    BeantwoordenVerwijderen