woensdag 7 juli 2010

Oktober special blz 21 Tortilla


Een Spaanse tortilla. In de special van Oktober staan "de populairste gerechten aller tijden". Van lasagne tot nasi en asperges tot Spaanse torilla. Alle klassiekers staan in deze special. Met daarnaast een nieuwerwetse variant. Ik maak alleen de tortilla, omdat ik vegetarisch wil eten, niet veel tijd heb. Voor dit hoofdgerecht heb je nodig 1 kg geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen. Ik had de kant en klare plakjes en hoefde dus niet meer 5 minuten te laten koken. In een koekenpas heb ik 4 el olijfolie verhit. Hierin 2 gehalveerde en in plakjes gesneden uien samen met de plakjes aardappel gebakken. Regelmatig omscheppend waren ze in ongeveer 10 minuten goudbruin.
De gebakken ui en aardappel door 7 à 8 losgeklopte uiren geschept. Dit eimengsel in een antiaanbakpan, waarin 2 el olie is verhit schenken en afdekken met een deksel. De tortilla 12 minuten laten bakken. Omdraaien wanneer de bovenkant bijna droog is. En dan de andere kant nog ongeveer 3 minuten laten bakken.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten