woensdag 7 juli 2010

Augustus blz 29 Tomatensoep met basilicum en minimozzarella

Helaas een onscherpe foto. Tomatensoep lust iedereen. En na een warme dag, een prima maaltijd om je vochttoevoer te verhorgen. Deze soep is gemaakt van 1 kg tomaten, die ik met een speciale dunschiller heb geschild. Tomaten in stukken gesneden en laten uitlekken. (Vocht opvangen en bij de bouillon doen). 2 el olijfolie in een pan verhitten en een flinke fijngesneden teen knoflook en 1 fijngesneden zoet ui hierin glazig bakken. Tomaten toevoegen. Een half rood pepertje zonder zaadjes fijnsnijden en ook ook toevoegen. 750 ml kruidenbouillon erbij. En 10 minuten zachtjes laten koken. 2 el fijngesneden basilicum erbij en soep pureren met een staafmixer. Op smaak brengen met zout, peper en (basterdsuiker). Garneren met basilicum blad. Serveer de soep met spiesjes van halve bolletjes mozzarella, halve kersttomaatjes en blaadjes basilicum. Mjammie.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten