zondag 21 augustus 2011

Januari blz 57 Gefrituurde vis in beslag

Een lekkerbekje vind ik af en toe erg lekker. Zelf eens iets proberen wat er op lijkt met een recept uit de TIP van januari. Het recept hoort bij een aantal recepten van de Canarische eilanden. Streekgerechten. Voor drie personen een stuk kabeljauw gehaald bij de visboer en die in 6 stukken gesneden. (de rest van het recept is voor vier personen. Zorg dat je 150 gram vis per persoon hebt). De stukken met een mengsel van 4 el fijngesneden peterselie en 4 geperste tenen knoflook inwrijven. De vis een paar uur afgedekt in de koelkast laten intrekken met het mengsel. Vlak voor het bakken het beslagje maken. Klop hiervoor 1 eiwit los en roer er een halve tl bakpoeder en 100 gr bloem (beide gezeefd) doorheen. Voeg 1 1/4 dl bier er bij en roer tot een mooi beslagje. Verhit frituurolie in een koekenpan. Wentel de vismoten door het beslag en leg ze in de hete olie. Na vijf minuten keren en daarna nog vijf minuten bakken. Laat de vismoten op keukenpapier uitlekken. Bestrooi met peper en zout, er zit namelijk geen zout in het deeg en op de vis. Het is dus wel een beetje flauw.  Eventueel ook nog met citroen besprenkelen. Dit recept is voor herhaling vatbaar. Maar dan wrijf ik de vis ook met zout in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten