dinsdag 16 augustus 2011

Kerst blz 80 Kerstomaatjes uit de oven


Voor bij de merguez worstjes van de bbq en de zomerse tabouleh (recept uit augustusnummer,staat op de blog) nog een extra gerecht, omdat de mannen van smaakbommetjes houden. 400 g kers-trostomaatjes in trosjes van 3 tomaatjes snijden of knippen. De trosjes in een glazen ovenschaal leggen en besprenkelen met een mengsel van 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie en peper (versgemalen uiteraard!) en zout. Dan 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden. "tot ze openspringen". Het vocht afschenken (dit vocht is eventueel te gebruiken in een dressing). 
In de TIP worden de tomaatjes nog bestrooid met basilicum. Maar door de munt en de peterselie in de tabouleh had ik wel genoeg groene kruiden gebruikt voor vandaag.
Mjammie. Favoriet bij de jongste en de oudste huisgenoot.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten