zaterdag 8 oktober 2011

Mei Special blz 41 Kersenclafoutis


Dit keer een clafoutis met kersen. In Frankrijk maken ze deze wanneer de kersen rijp en geurig zijn en van de struiken vallen. Ik heb deze clafoutis met diepvries kersen gemaakt. De oven voorverwarmen op 175 graden. 2 Pakjes (à 250 gr) bevroren kersen in een schaal doen. Hier 4 el kirsch overheen. Terwijl de kersen ontdooien nemen ze ook de smaak van de kirsch op. Klp 4 eieren met 75 gram witte basterd schuimig. Klop hier 70 gram bloem en 30 gram amandelmeel en een snufje zout door. Daarna het binnenste van een vanillestokje (dit geeft die mooie zwarte puntjes in het beslag), samen 50 gr gesmolten boter, 2 dl creme fraiche, en 2 1/4 dl melk door het beslag. Laat de kersen uitlekken. en leg de kersen daarna in een goed met boter ingevette quichevorm en schenk hier het beslag overheen. Zet de clafoutis in de voorverwarmde oven. Haal de clafoutis er na ongeveer 35 minuten uit en bestrooi het direct met royaal met poedersuiker. Af laten koelen tot lauwwarm en dan serveren. Een bolletje vanille ijs kan erbij, maar ook een glaasje dessertwijn. Heerlijk zo'n toetje, vooral als het buiten koud is en de regen en de wind tegen het raam aan slaat.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten