zaterdag 7 augustus 2010

Augustus blz 57 Bramenbavarois


Lekker toetje... Uit de rubriek "Lezersrecept", het favoriete toetjesrecept van een TIP-lezer.
Het recept:
400 gram diepvriesbramen laten ondooien, pureren en door de zeef wrijven. ( o ja wel 8 bramen achterhouden voor de garnering). 4 blaadjes gelatine in koud water vijf minuten laten weken. 250 ml slagroom stijfkloppen met 4 el suiker. 4 el crème de cassis, 1 el limoensap, 1/2 el kaneel, 1 el balsmico azijn door de gepureerde bramen roeren. 2 el water koken, hierin, van het vuur af de gelatine oplossen. De opgeloste gelatine door de bramenpuree doen. En daarna de slagroom er doorheen spatelen. Verdelen over 4 glazen. In de koelkast laten opstijven. Minstens 2 uur.
Voor opdienen 1 dl boerenlandyoghurt er over verdelen en elk glas garneren met 2 bramen en een blaadje munt.
Ik was vergeten om het nog met een paar drupjes balsamicoazijn op de yoghurt om op te leuken.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten